Welke motorolie heb ik nodig?

U moet kiezen welke motorolie u gaat gebruiken, dus u vraagt zich af ”welke motorolie heb ik nodig? OlieDirect kan u helpen het antwoord op deze vraag te vinden. Wij zijn dé specialist op het gebied van olie, koelvloeistof, lekbakken en opslagtanks. Onze webshop biedt u producten van Duitse kwaliteit die direct uit voorraad leverbaar zijn. Bevindt u zich in Nederland? Dan wordt uw bestelling gratis verzonden. Bij ons kunt u niet alleen veilig en snel betalen door middel van iDEAL maar ook gerust uw aankopen retourneren indien u niet tevreden bent. Kortom, moet u bij OlieDirect zijn voor al uw olie gerelateerde benodigdheden.

Welke motorolie heb ik nodig?

Het is belangrijk dat uw motor goed is ingelopen. Zodra uw motor is ingelopen is het verstandig om olie te nemen van hoge kwaliteit, zoals die van Pemco of als u olie voor uw motorfiets nodig heeft, van Putoline. Welke motorolie heb ik nodig? Het wordt vaak aangeraden om een half- of volsyntheet met een SG en minimaal een JASO MA1 kwalificatie te nemen. Zo is een groot voordeel van (half)synthetische motorolie dat de fabrikant precies kan bepalen welke moleculen er in de olie komen te zitten en daarmee dus welke eigenschappen de basisolie heeft. De variatie in de moleculen is klein en moleculen breken minder snel waardoor de olie dus stabieler is en minder gauw veroudert of oxideert.

Voordelen van onze Duitse producten

De motor van een voertuig kan niet zonder de juiste olie. Dit komt doordat motorolie beschikt over een aantal essentiële functies. Zo verminderd het de wrijving binnen de motor, zorgt het voor een soepelere loop van de bewegende componenten en levert het een actieve bescherming tegen roest. Ook houdt olie het olie- en motorcircuit schoon en gaat het slijtage van onderdelen tegen. Ten slotte zorgt het voor verkoeling van de motor.

Het assortiment van PEMCO bestaat uit meer meer dan 100 verschillende namen van synthetische en semi-synthetische motoroliën en vloeistoffen. Zo omvat het motorolie voor auto’s en transporteurs, motorolie voor motorfietsen, motorolie voor vrachtwagens en bussen, tandwiel oliën en -vloeistoffen, brandstof additieven, remvloeistoffen, koelfluïda en industriële oliën.

Viscositeit

Voor welke viscositeit uw auto vereist kijkt u even naar het advies in uw instructieboekje. Indien u grote afstanden rijdt op fatsoenlijke straten, kiest u het tweede warme getal laag, natuurlijk binnen de adviezen. In dit geval dus het liefst 10W-30 of 10W-40 olie. Als u veel korte afstanden rijdt, kunt u het beste een hoog getal kiezen. En als u op vaak circuits rijdt, kiest u voor een hoog getal omdat de motor onder de zware bedrijfsomstandigheden op het circuit het wordt en de olie dus dunner.

Het ‘W’ getal

Dit getal kiest u bij extreem lage temperaturen zo laag als het wordt toegestaan. Dit zorgt ervoor dat de olie eerder bij alle onderdelen komt en actief slijtage beperkt. Dan is het verstandiger om 5W-40 of 10W-40 te kiezen. Als u toch niet rijdt bij echte kou, kunt u ook een hoger getal nemen. En als u alsnog twijfelt, geldt nog steeds: beter de verkeerde olie, dan geen olie.

Waarom OlieDirect?

In de tijd van technologische vooruitgang stijgt het aantal auto’s en motoren gestaag. Ontwerpen van motoren en transmissies verbeteren voortdurend, daarom vereist men ook verbeterde smeermiddelen. OlieDirect veranderd mee, door een ruim assortiment aan kwalitatief hoge olie te leveren die de werking van uw motoren verbeterd. Het assortiment bevat ook koelvloeistoffen en ten slotte bieden we ook lekbakken en opslagtanks om uw olie veilig op te slaan. Op deze manier kunt u bij ons terecht voor al uw olie gerelateerde benodigdheden.

Klanten bekijken ook

Koelvloeistof

OlieDirect beschikt over een ruim assortiment koelvloeistoffen. Op zoek naar koelvloeistoffen? Bekijk ons assortiment.

Lekbakken

OlieDirect beschikt over een ruim assortiment Lekbakken. Op zoek naar Lekbakken? Bekijk ons assortiment.

Opslagtanks

OlieDirect beschikt over een ruim assortiment opslagtanks. Op zoek naar opslagtanks? Bekijk ons assortiment.